Hitta färgkoden på en Mercedes

Färgkoder till Mercedes består nästan alltid av 3 siffror - eller "C" följt av tre siffror (ex. C123). Börja med att leta efter en etikett vid dörrkarmen på förarsidan

Bättringsfärg till Mercedes

0

Mer information

Färgkoder till Mercedes består nästan alltid av 3 siffror (ibland 4) - med undantaget av vissa äldre modeller som består av “DB-” följ av 3 siffror (ex. DB-123). Börja med att leta efter en etikett vid dörrkarmen på förarsidan. Därefter kan du kika under motorhuven vid kylaren eller mitten av motorutrymmet.

När du väl har hittat etiketten kan det ibland stå ett “C” följt av 3 siffror, där “C” står för “Color” och de 3 siffrorna är din färgkod.

Här kan du se ett exempel på hur etiketten med färgkoden kan se ut:

Färgkod C410 till Mercedes ser du i detta bildexempl

Etiketten till Mercedes där du hittar färgkoden

Kontakta Mercedes-Benz om du inte hittar färgkoden

Om du har svårt att hitta din färgkod kan du ringa Mercedes kundtjänst. Dem brukar kunna få fram färgkod med hjälp av reg.nummer eller chassinummer.
Kundtjänst Mercedes-Benz Sverige AB: 00 800 9 777 7777
Ett annat nummer du kan prova: +46 8 477 2350Hjälp oss hjälpa andra Mercedes-ägare 🙏

Skicka gärna en bild på din färgkod med en kort beskrivning om var du hittade den: es.resnaynalla@ofni.


Tillsammans gör vi denna sida bättre!

Vanliga frågor

Kan ni få fram färgkod via registreringsnumret?

Endast din originalhandlare kan få fram färgkoden via regnummer/chassinummer. Det enklaste är att ringa dem. För somliga bilmärken kan vi hjälpa till med detta för en mindre servicekostnad.

Vad är en färgkod?

Färgkoden är den specifika färg din bil är lackerad med från fabriken. Den behövs för att få fram exakt rätt nyans när du köper lackstift eller sprayfärg.