Hitta färgkoden på Volkswagen

På Volkswagen hittar du oftast färgkoden i instruktionsboken/serviceboken. En vanlig kod börjar på "L" och består av 4 bokstäver/siffror.

Bättringsfärg till Volkswagen

Exempel på färgkoder

2B

Blue Silk Metallic

1K

Carbon Steel Grey Metallic

1212

Moondust Silver Metallic

Mer information

En färgkod till Volkswagen består oftast av 4 bokstäver/siffror och börjar med bokstaven "L". Börja med att kika i din servicebok eller instruktionsbok bland dem första sidorna. Se exemplet nedan med bilden "Bildataskylt".
Därefter kan du leta efter en etikett i bagageutrymmet vid reservhjulet.

Färgkoden på bilden nedan är "LD7U" och hittades på förstasidan av serviceboken under rubriken Bildataskylt.

I sällsynta fall har färgkoden i serviceboken dessvärre varit felaktig. Om du är osäker kan du kontakta Volkswagens kundtjänst eller så kan vi hjälpa till med detta (se längre ned på sidan).

Bildataskylt med färgkod och chassinummer till Volkswagen

Kontakta Volkswagen om du är osäker

Om du har svårt att hitta din färgkod kan du ringa Volkswagens kundtjänst eller en originalhandlare. Dem brukar kunna få fram färgkoden med hjälp av chassinummer eller reg.nummer.Hjälp oss hjälpa andra Volkswagen-ägare 🙏

Skicka gärna en bild på din färgkod med en kort beskrivning om var du hittade den: es.resnaynalla@ofni.


Tillsammans gör vi denna sida bättre!

Vanliga frågor

Kan ni få fram färgkod via registreringsnumret?

Endast din originalhandlare kan få fram färgkoden via regnummer/chassinummer. Det enklaste är att ringa dem. För somliga bilmärken kan vi hjälpa till med detta för en mindre servicekostnad.

Vad är en färgkod?

Färgkoden är den specifika färg din bil är lackerad med från fabriken. Den behövs för att få fram exakt rätt nyans när du köper lackstift eller sprayfärg.