Hitta färgkoden på Ford

Börja med att leta där prickarna på bilden markerar eller i ditt köpeavtal/serviceboken.

Bättringsfärg till Ford

Mer information

Det kan vara svårt att lokalisera färgkoden på en Ford. Börja med att kika i bilen eller köpeavtalet/serviceboken/instruktionsboken. Leta efter en liten skylt eller dekal med bokstäver/siffror under en rubrik som indikerar på att det är en färg (t.ex. "Body color").

När det gäller Ford så är det vanligt att använda färgens *namn* istället för färgkoden (ex. "Shadow Black"). För att göra det ännu krångligare så är färgkoden som står i din bil är inte nödvändigtvis korrekt p.g.a nyansskillnader mellan den Amerikanska och Europeiska marknaden.

Tips:

Vi kan hjälpa dig få fram rätt färgkod/färgnamn genom att dra i vårt kontaktnät. Längre ned på denna sida kan du ange ditt reg.nummer så sköter vi resten. När du beställer denna tjänst så slipper du oroa dig för dyra felköp eftersom vi lämnar en garanti på att färgkoden blir korrekt.


På dessa platser brukar färgkoden på en Ford vara placerad: Mitten av motorutrymmet i den främre delen av bilen, i den främre delen av motorutrymmet på bilens högra sida, i motorutrymmet på bilens högra sida, i motorutrymmet nära vindrutan i mitten av bilen, vid dörrkarmen fram vänster (främre delen av dörren), vid dörrkarmen fram vänster (bakre delen av dörren), i bagageutrymmet på höger sida och vid dörrkarmen höger bak (bakre delen av dörren).

Exempel på färgkoder

  • 5
  • 5SP
  • 9QGCWWA

Vi hjälper dig gärna

För en liten servicekostnad (49 kr) kan vi hjälpa dig att få fram rätt färgkod till din Ford. Du undviker garanterat dyra felköp och vi ger dig även tips på vilka produkter du bör köpa.

Vanliga frågor

Kan ni få fram färgkod via registreringsnumret?

Endast din originalhandlare kan få fram färgkoden via regnummer/chassinummer. Det enklaste är att ringa dem.

Vad är en färgkod?

Färgkoden är den specifika färg din bil är lackerad med från fabriken. Den behövs för att få fram exakt rätt nyans när du köper lackstift eller sprayfärg.